top
logo

Ostali izbornici


feed-image Feed Entries
Home
Dobro došli na naše stranice
Prvaci Europe Ispis

BOSNA I HERCEGOVINA PRVAK EUROPE U NOGOMETU

 

 

Od 24.do 26.06.2011. godine održan je X međunarodni turnir u  velikom nogometu zatvorskih uposlenika u pokrajini Dijon – Francuska, na kojem su učestvovale 32 ekipe iz više zemalja

Europe i svih pokrajina u Francuskoj. Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili uposlenici svih KPZ u Federaciji BiH,(Mostar,Sarajevo,Zenica,Busovača,Tuzla,Orašje i Bihać).

 

Pobjednik turnira je reprezentacija Bosne i Hercegovine.  

 

Pored sportskog dijela, izvršena je posjeta zatvoru u Dijonu kojom prilikom su razmijenjena iskustva u izvršenju krivičnih sankcija, te prijem kod gradonačelnika.

 

dijon1

dijon2

 
Maksimiziranje pokrivanja efektivne prevencije HlV-a i njege među populacijama u navjećem riziku Ispis

U kontinuitetu dobre saradnje, potpisan je novi sporazum o saradnji između Asocijacije za seksualno i reproduktivno zdravlje XY iz Sarajeva i Kazneno-popravnog zavoda iz Mostara. Strane potpisnice ovog sporazuma saglasne su da će odgovorno učestvovati na realizaciji projekta „ Maksimiziranje pokrivanja efektivne prevencije HlV-a i njege među populacijama u navjećem riziku". Projekat je dio državnog programa pod nazivom „ Koordinirani nacionalni odgovor na HIV/AIDS i tuberkulozu u ratu razrušenom i visoko stigmatizironom okruženju"

 

Asocijacija XY i KPZ Mostar ovim sporazumom izražavaju volju i spremnost da zajednički rade na implementaciji slijedećih aktivnosti:

-informativno-edukatvne sesije o prevenciji HlV-a i drugih spolno prenosivih infekcija, -treninzi za buduće edukatore, -sesije vršnjačke edukacije,

-edukativne sesije sa zavodskim policajcima i drugim zavodskim osobljem koje se nalazi u direktnom kontaktu sa osuđenim osobama,

-podjela edukatvnog materijala,

-podjela kondoma i lubrikanata,

- ostale aktivnosti u skladu sa potrebama projekta.
 
Sporazum o zajednickoj suradnji Ispis

Mostar2

 

U skladu sa Sporazumom o zajedničkoj suradnji potpisanom 11.06.2010. godine od nadležnih entitetskih i drugih organa Bosne i Hercegovine, a u dogovoru sa EUPM Sarajevo, u Kazneno popravnom zavodu poluotvorenog tipa Mostar dana 24.08.2010. godine potpisan je Sporazum o zajedničkoj suradnji na lokalnom operativnom nivou sa policijom i sudskom policijom HNŽ/K, ZHŽ/K i Kantona 10 i Državnom agencijom za istrage i zaštitu regionalni ured Mostar .

Sporazum je potpisan u cilju:

- bolje suradnje između policijskih institucija i Kazneno popravnog zavoda Mostar,

- sprječavanja činjenja kaznenih djela, prekršaja i incidenata od strane osoba protiv kojih se vodi kazneni postupak, koje su zadržane i pritvorene, kao i osoba koje se nalaze na izdržavanju kazne zatvora, dok se nalaze u sudu ili neposredno oko njega,  u ustanovama za izdržavanje kazni, kao i u mjestima boravka ili prebivališta u kojima se nalaze za vrijeme korištenja vanzavodskih pogodnosti,

- efikasnog odgovora na činjenje kaznenih djela, prekršaja i incidenata od strane navedenih kategorija osoba u naprijed navedenim sredinama,

-         procjene sigurnosnog rizika i implikacija u procesu donošenja odluka kazneno popravnih zavoda o korištenju vazavodskih pogodnosti za osuđene osobe u svakom konkretnom slučaju u skladu sa utvrđenim kriterijima u Zakonu o izvršenju kaznenih sankcija F BiH, Zakon BiH o izvršenju kaznenih sankcija, pritvora i drugih mjera uz potrebu pribavljanja mišljenja od strane policijskih ili drugih nadležnih organa.

Za sprovođenje ovoga Sporazuma formirat će se operativno tijelo od predstavnika potpisnika Sporazuma.

 
Rotacija Direktora KPZ IspisOdlukom Vlade Federacije BIH broj 662/09 od 19.08.2009. godine izvršena je rotacija ravnatelja KPZ poluotvorenog i zatvorenog tipa u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Zenici. Kako stoji u Odluci rotacija je privremenog karaktera i trajat će za period od 3 mjeseca ( 01.10 - 31.12.2009. godine ) uz mogućnost produženja.
Dakle u našem Zavodu izvršena je rotacija i na mjesto ravnatelja došao je gosp. Alija Berberkić, dok je gosp. Romeo Zelenika privremeno preuzeo dužnost ravnatelja KPZPT Sarajevo.

 
« Početak«123»Kraj »

Stranica 3 od 3

bottom
top

Zadnje vijesti


bottom

Sva prava KPZ Mostar.